Опубліковано: 29 Травня, 2021. Переглядів: 240


Поховали і відкопували: у морзі переплутали покійниць (ФОТО)

У морзі Борщівської райлікарні на Тернопільщині переплутали покійників. Підміну виявила донька 52-річної Надії Двірник – Оксана. Жінка мала гангрену і померла від зараження крові. Та коли донька приїхала по тіло – то у морзі лежала покійниця у чорному герметичному целофановому пакеті.

Оскільки Надія Двірник не мала коронавірусу, то донька вирішила поглянути на тіло і була шокована.

Всередині Оксана виявила зовсім чужу людину. Жінка викликала поліцію і правоохоронці оперативно з’ясували, куди ділося тіло, пише Овід.

Виявляєтся того дня у лікарні померла ще одна жінка — Василина Доценко, якій було 94 роки. Саме її запакували у целофановий мішок, оскільки та хворіла на коронавірус. Останні роки жінка мешкала у геріатричному будинку у Мельниці-Подільській, близької родини не мала. Поховати Василину Доценко взялася її колишня невістка Дарія. Вона і попросила знайомих забрати тіло з моргу.

Та коли поліцейські і працівники лікарні з’ясували хто ж помилково забрав тіло Надії Двірник, то виявилося, що у Мельниці-Подільській уже відбувся похорон. Ексгумацію тіла проводили далекі родичі Василини Доценко. Довелося двічі оплачувати послуги гробарів, а коли привезли тіло жінки у село, то священик повторно її відспівував.

У Борщівській райлікарні відхрещуються від підміни тіл у морзі. Директор медзакладу Віталій Гладкий каже, коли помирає пацієнт, то санітари його доправляють у морг. Але це вже інша структура, яка підпорядкована на пряму обласному патологоанатомічному бюро. Там кажуть, непорозуміння, сталося тому, що тіло жінки забирали знайомі далеких родичів, які навіть не знали, як жінка виглядала.

Але такої плутанини, говорить головний патологоанатом області, могло й не бути, якби у морзі був повноцінний штат. Внаслідок медреформи послуги моргів не передбачені і не оплачуються Національною службою здоров’я України.

У Борщові в морзі сьогодні вільна вакансія санітара, бо ніхто не хоче працювати у таких умовах за мінімальну зарплатню. А лікар, який там передбачений згідно штатного розпису, звільнився і виїхав на заробітки в Африку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...