Опубліковано: 20 Травня, 2021. Переглядів: 248


Чи пропускають водії спецтранспорт, перевіряли на Закарпатті (ВІДЕО)

Чи пропускають ужгородські водії та пішоходи машини “швидкої”, рятувальників, поліцейських та газової служби. Таку перевірку провели правоохоронці, розповів речник патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський. За його словами, зробили це до “Тижня безпеки дорожнього руху”, який стартував 17 травня.

Два екіпажі рятувальників і патрульних розділили на різні маршрути. Вони їхали із сиреною містом: попереду — рятувальники, за ними – поліцейські.

Речник патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський розповів: “Спільно з рятувальниками Закарпатської області відпрацьовуємо певні шляхи доїзду до необхідних локацій. Це стосується пропуску водіями та іншими учасниками дорожнього руху спецзасобів, які обладнані спеціальними сигналами, світловими та звуковими. Будемо їздити містом за визначеним маршрутом і у випадку не надання переваги в русі іншим учасникам дорожнього руху, будемо притягувати до адміністративної відповідальності. Відповідальність за таке адміністративне правопорушення карається адміністративною відповідальністю – штраф у розмірі 680 грн”.

Речник патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський каже: роблять такі перевірки, бо щотижня виявляють водіїв, які не пропускають спецмашини.

“Патрульні поліцейські виявляють щотижня мінімум 1-2 випадки саме ненадання переваги в русі спеціальним транспортним засобам, які їдуть на виклик. Автомобілями, обладнаними спеціальними засобами звуковими та світловими, є ті автомобілі, які належать до певних екстрених служб – це Служба газу, Патрульна поліція та поліція іншого підрозділу, рятувальники й ДСНС, швидка допомога”, — розповів Ернест Завадський.

Речник ДСНС Закарпаття Федір Філіп каже: до перевірки долучилися, бо через розміри машин рятувальникам буває важко дістатися місця пожежі.

“Особливо це відбувається в центральній частині міста, де вулиці проїжджої частини не є такої ширини. Як бачите, пожежна техніка – це громістка техніка, їй потрібно багато місця для того, щоб проїхати. Проблеми були і вони іноді трапляються, але не так часто, але мають місце. Це має місце і під час слідування пожежно-рятувальної техніки і є ще інша проблема – паркування біля житлових будинків”, — сказав Федір Філіп.

Для того, щоб швидше дістатися до місця виклику, рятувальники використовують спеціальні маршрути.

За словами Ернеста Завадського, порушень під час перевірки 19 травня не було.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...