Опубліковано: 19 Травня, 2021. Переглядів: 281


На сайті Кабміну зарестровано петицію щодо розміщення у Берегові на Закарпатті військової частини

У розділі електронних петицій на офіційному сайті Кабінету міністрів України розміщено петицію щодо розміщення в м. Берегово, районному центрі Берегівського району Закарпатської області, військової частини Національної Гвардії України або Збройних сил України.

Петицію № сьогодні, зареєстрував голова Берегівської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, учасник російсько-української війни на Донбасі Василь Вовкунович.

Автор петиції пропонує розмістити військову частину у Берегові “для негайного реагування на можливі надзвичайні ситуації та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі третьою стороною на території Берегівського району”.

“Розміщення військової частини Національної Гвардії України або Збройних сил України дасть поштовх до економічно-соціального розвитку даного регіону та зменшить інспіровану третьою стороною міжетнічну напругу”, – вважає В.Вовкунович.

У перший день петицію підписало 30 осіб із необхідних 25 000.

На збір необхідної кількості підписів відводиться 90 днів.

Як повідомляли раніше, у Берегові “перевлаштовують” під військову частину територію колишнього ЛТП.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Угорщини Сійярто розкритикував ідею з розміщенням батальйону 128 бригади в Берегові.

Він висловив стурбованість що Київ планує передислокацію батальйону (від 800 до 1000 військових) зі сходу до міста Берегово, яке близьке до кордонів трьох країн-членів НАТО, і де проживає найбільша угорська громада.

Угорське МЗС також висловило занепокоєння щодо розташування військової бази в Берегові.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...