Опубліковано: 14 Травня, 2021. Переглядів: 278


Силовики провели оперативні збори: що сталося

У Херсоні провели оперативно-штабний збір, присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. Захід провели за координації СБУ та Представництва президента України в АР Крим, повідомили в пресслужбі відомства.

Перевірили готовність України до практичних дій у випадку поширення збройної агресії РФ, зокрема, щодо можливого нападу країни-агресора вглиб суверенної території України.

Особливу увагу акцентували на протидії нестримним терористичним загрозам, розвідувально-підривній активності в прикордонних районах із Кримом, гарантованому захисту конституційних прав і свобод громадян України.

До наради долучилися представники РНБО, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Прокуратури в АР Крим і місті Севастополі, Національної поліції, Державного бюро розслідувань, регіонального відділення Фонду державного майна, Державної фіскальної служби, Державної міграційної служби, Державної споживчої служби, Укртрансбезпеки та інші.

Відповідно до рішень РНБО, учасники обговорили питання оперативної готовності до практичних дій у разі виникнення кризових ситуацій на тимчасово окупованому півострові. Зокрема, застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо юридичних і фізичних осіб, причетних до фінансування тероризму, сприяння незаконно утвореним формуванням і органам управління, які діють на окупованій території.

Обговорили формування доказової бази й стан розкриття кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних в умовах збройної агресії РФ проти України та збройного конфлікту на території АР Крим та місті Севастополі.

Оперативно-штабний збір відбувся за дорученням Верховного Головнокомандувача ЗСУ, президента Володимира Зеленського.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...