Опубліковано: 13 Травня, 2021. Переглядів: 475


Підписали закони про розмитнення євроблях: що зміниться

Президент України Володимир Зеленський підписав 12 травня Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби” № 1402-ІХ.

Глава держави також підписав Закон України “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України” № 1403-ІХ, повідомляє офіційне представництво президента України.

Закони ухвалили 15 квітня. Вони тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів.

Згідно з документами, уживані автомобілі з європейською реєстрацією, яким понад п’ять років, і які ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуватимуть за пільговою ставкою на додану вартість.

Сума акцизного податку залежатиме від віку автівки, об’єму й типу двигуна й не залежатиме від її вартості.

Базова ставка коливатиметься до €150. У більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме €1000. Такі автомобілі тимчасово звільнятимуть від оподаткування.

За пільговим механізмом можна розмитнити автомобіль однієї категорії. На пільгове митне оформлення передбачають 180 днів з моменту набуття чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням упродовж 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам “Євро-2” й походять з держави-окупанта або ввезені з окупованої території України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...