Опубліковано: 10 Травня, 2021. Переглядів: 265


Карантин в Україні продовжать до серпня, – Шмигаль 

Адаптивний карантин в Україні дає свої результати. Зараз він введений до 30 червня, голова Кабінету міністрів Денис Шмигаль розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

“Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня Незалежності вакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення”, – заявив Шмигаль.

Уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, в разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося в минулу хвилю захворюваності.

Адаптивна модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності Covid-19 починають рости, то обмеження вводяться автоматично, якщо ж ні – то країна живе в “зеленій” зоні “. Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, то карантин буде скасований.

“Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації і від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі в світі, будуть чи не будуть з’являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає”, – уточнив прем’єр.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...