Опубліковано: 19 Жовтня, 2020. Переглядів: 478


20 жовтня суд у Львові продовжить розгляд апеляційних скарг забудовника ВЕС на закарпатській Боржаві

20 жовтня о 15:00 Восьмий апеляційний адміністративний суд м. Львів продовжить розгляд апеляційних скарг забудовника, який бажає звести потужну вітрову електростанцію на Полонині Боржава.

Як повідомляють екоактивісти ініціативи «Врятуй Боржаву», забудовник оскаржує рішення суду першої інстанції, який скасував Висновок з оцінки впливу на довкілля, — документ, що дозволяв будівництво ВЕС на вершинах найдовшої гірської полонини Закарпаття.

Вже відбулось два засідання, на яких команда юристів, науковців і представників місцевих громад доводили, що Висновок з ОВД був виданий з рядом порушень законодавства і прав громадян на участь у прийняття таких рішень. Представники забудовника залучили нових учасників і подали на розгляд суду додаткові пояснення, «експертні висновки» та інші об’ємні документи, які не додають жодної інформації по суті справи, але при цьому значно сповільнюють її розгляд.

Третє засідання, яке відбудеться у вівторок, 20 жовтня, найбільш імовірно, буде останнім.”Тому ми знову звертаємось до всіх, хто хоче зберегти природну красу Карпат і не дати перетворити гори на будівельні майданчики, прийти до суду і підтримати нашу команду у цей вирішальний момент! До зустрічі перед судом!”, – повідомяють в ініціативі “Врятуй Боржаву”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...