Опубліковано: 28 Квітня, 2021. Переглядів: 222


Які кордони відкриті для українців

Через новий спалах коронавірусу в Туреччині оголосили про повний локдаун з 29 квітня до 17 травня. Проте обмеження і комендантська година не будуть стосуватися іноземних туристів.

Також як виняток для них працюватимуть магазини, готелі, громадський транспорт і музеї.

Тільки магазини можуть не працювати у неділю, а в інші дні зачинятися до 17.00.

Українським туристам не слід нічого скасовувати через запровадження карантину. Про це заявив, посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

“Карантин, який триватиме з 19:00 29 квітня до 05:00 17 травня не стосується українських туристів, які зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об’єкти”, – написав посол у facebook.

Турагент Олена Суєтова, яка працює з напрямком Туреччина, теж каже, що для туристів через локдаун нічого не зміниться.

“Екскурсійні тури не закриваються. Літаки літають. Локдаун не стосується туристів”, – написала вона у facebook.

Водночас міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що українські туристи у Туреччині зможуть спокійно виходити за межі готелю і подорожувати країною.

Тим часом, на сайті МЗС України йдеться, що українцям у Європі дозволений в’їзд тільки в балканські країни – Чорногорію, Сербію, Албанію, Болгарію, Північну Македонію і Боснію та Герцеговину.

В більшість країн ЄС мають право потрапити тільки окремі категорії українців – дипломати й ті, хто має документи, що дозволяють довгострокове перебування, або рідних із країн Євросоюзу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...