Опубліковано: 19 Квітня, 2021. Переглядів: 289


СБУ попередила про масштабні антитерористичні навчання: можлива перевірка документів та особливий режим

Служба безпеки України оголосила про проведення масштабних багатоетапних антитерористичних навчань у більшості областей України. Посилену увагу приділять відпрацюванню дій із захисту стратегічно важливих об’єктів та державних кордонів. Навчання проводять, щоб удосконалити міжвідомчу взаємодію з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам, повідомили у пресслужбі СБУ.

В ході тренувань об’єкти критичної інфраструктури перебувають під посиленим захистом.

У навчаннях беруть участь регіональні підрозділи СБУ, Нацполіції, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Збройних сил України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

“Тренувальні заходи проводять в умовах, максимально наближених до реальних, та з неухильним дотриманням прав і свобод громадян. Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо. СБУ звертається до громадян України із розумінням поставитися до тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців”, – йдеться в повідомленні відомства.

Також за номером телефону довіри 0 800 501 482 українців просять інформувати правоохоронців про випадки:

– виявлення підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;

– появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;

– виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження; отримання інформації про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності, або інших протиправних дій.

В СБУ нагадали, що минулого тижня тренувальні заходи почалися у Харківській, Херсонській та Сумській областях.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...