Опубліковано: 18 Квітня, 2021. Переглядів: 483


Народжений в Закарпатті: Кравець, який шиє костюми голлівудським зіркам та президентам США (ВІДЕО)

Мартін Грінфілд народився у селі Павлово на Закарпатті. У підлітковому віці він разом з батьками, братом та двома сестрами потрапив у концтабір нацистів. Усіх його родичів там убили.

Мартіну ж пощастило вижити – його врятував американський генерал Ейзенхауер.

Чоловік і досі з жахом згадує події тих часів.

“Гітлер залишив на моєму тілі номер і я ношу його на собі весь час. Я не можу забути, що всі члени моєї сім’ї загинули з таким тавром. Спочатку їм присвоїли номер, а потім забрали і отруїли газом”, – розповів Грінфілд.

У 19 років Мартін переїхав до далеких родичів у США. Спочатку жив у Балтиморі, згодом – оселився в Нью-Йорку. Там у далекому 47-му році почалася його кар’єра. Першим місцем роботи стала компанія GGG Clothing.

У 50-х роках Грінфілд пошив костюм для Дуайта Ейзенхауера. Генерал тоді якраз балотувався у президенти. Так Мартін віддячив йому за врятоване життя.

“Я сказав своєму шефові – Ейзенхауер мене врятував. Я хочу пошити йому костюм-трійку. З того часу Ейзенхауер носив тільки костюми-трійки. З цього все і почалося”, – поділився кравець.

Через 20 років Мартін викупив компанію, де працював. Фабрика успішно діє й досі. Завдяки винятковій майстерності і таланту Грінфілд отримав національне визнання. Він шиє костюми не лише для президентів США, але і для зірок Голлівуду.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...