Опубліковано: 7 Березня, 2022. Переглядів: 3160


На Закарпатті агента російського ФСБ та його співмешканку взяли під варту

Повідомлено про підозру громадянину Російської Федерації та його співмешканці в пособництві у діях, вчинених з метою захоплення державної влади (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 109 КК України).

Осіб вже взято під варту без права внесення застави.

Про це повідомляють у пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний чоловік, будучи агентом ФСБ РФ, одержав завдання щодо збору та передачі ворогу інформації про суспільно-політичні та економічні процеси в Україні. Пізніше, з початком активного наступу російських військ на нашу державу, громадянин Росії на замовлення спецслужби мав підготувати ряд фейкових публікації у ЗМІ. Метою таких інформаційних вкидів було тиражування закликів до «вигнання націоналістичних угруповань задля порятунку великих міст», критики дій української влади, а також тих, хто, рятуючись від війни, евакуює свої сім’ї в інші регіони України чи за кордон.

Для одержання матеріальної винагороди за виконання завдань ворога підозрювана надавала свої банківські рахунки. Громадянина Росії та його співмешканку правоохоронці затримали в одному з населених пунктів Мукачівського району.

Читайте також: СБУ затримала організатора створення “народних республік” у Західній Україні (+ФОТО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...